Ortodonti Tedavisi

Ortodonti Tedavisi

Ortodonti Tedavisi

Ortodonti Nedir?

Ortodonti, çocukluk veya yetişkin dönemde görülen diş çapraşıklığı ve çene bozukluklarının teşhis edilmesi, önlenmesi ve düzeltilmesiyle ilgilenen diş hekimliğinde uzmanlık alanıdır.

Ortodontik tedavi, estetik bir gülüş için önemli olduğu kadar, dişlerin ve çiğneme fonksiyonunun iyileştirilmesiyle beraber çene ekleminin sağlıklı kalabilmesi için de bir o kadar önemlidir.

Ortodonti Tedavi Uygulamaları

Günümüzde yeni tedavi materyallerin geliştirilmesiyle beraber hem çocuklara hem de yetişkinlere görsel olarak alternatif tedavi yöntemleri sunulabilmektedir. Bu sayede özellikle metal braketler ile tedavi olmak istemeyen hastalarımıza seçenek sunmaktadır.

Ortodontik tedavi uygulamaları, kişinin yaş, cinsiyet, genel sağlık, diş ve çene yapısı değerlendirilerek belirlenen uygulamalardır, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilen bir tedavi uygulamasıdır. Tedavi süreci ise kullanılan materyale, hasta yaşına, hasta metabolizmasına, hasta uyumuna, diş çapraşıklığı şiddetine ve tedavi hedefine göre değişiklik göstermektedir.

Ortodontik tedavi yöntemlerinden bahsedecek olursak; Labial Braketler, dişlerin ön yüzeyine yapıştırılan braketlerle gerçekleştirilen ortodontik tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde; metal braketleraltın braketler, estetik alternatif arayan bireyler için şeffaf braketler (porselen/safir braketler) ve diş çekimi olmaksızın ve daha hızlı tedavi isteyen bireyler için ise özel kapaklı braketler uygulanabilmektedir.

Lingual Braketler, dişlerin iç yüzeyine (dil yüzeyi) yapıştırılarak gerçekleştirilen diğer bir ortodontik tedavi çeşididir. Bu yöntem mevcut yöntemler içerisinde tam görünmezlik sağlayan ve ortodontik tedavi olunduğu dışarıdan anlaşılmayan tek seçenektir.

Şeffaf Plaklar; ortodontik tedavinin diş yüzeyine yapıştırılan braketler yerine yüksek teknolojiyle üretilen plaklarla gerçekleştirildiği bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde yaklaşık 1-2 haftalık aralıklarla plaklar değiştirilmektedir.

Çene Genişletme Uygulamaları, çene veya diş yapısında darlık olan bireylerde uygulanan tedavi yöntemidir. Bu uygulama 7-8 yaşından sonra hemen her yaşta uygulanmakla beraber büyüme gelişimi tamamlanan hastalarımızda ek cerrahi tedavi desteği gerekebilmektedir.

Hareketli Apareyler; erken çocukluk çağında görülen bozuklukların önlenmesi, durdurulması ve tedavi edilmesi amacıyla uygulanan takıp çıkartılabilir bir tedavi uygulaması olan bu aygıtlar, ileri yaşlarda görülebilecek ciddi ortodontik problemlerin erken yaşta çözümlenmesinde oldukça etkilidir.

Ortodontik Tedavi Size Ne Katar?

· Sağlıklı Dişler ve Dişetleri; Çapraşık dişler fırçalama etkinliğini düşürdüğü için diş çürümesinde ve dişeti hastalıklarında artışa sebep olabilmektedir. Ortodontik tedaviyle beraber çürüğe ve dişeti hastalıklarına karşı duyarlılık azalmaktadır.

· Özgüven Kazanımı; Yapılan çalışmalar, düzgün sıralanmış dişlere ve güzel bir gülüşe sahip bireylerde kendine güvenin artığını, daha çekici göründüğünü ve arzu ettikleri işleri sağlama konusunda daha başarılı olduğunu göstermektedir.

· Dişlerin Daha Kolay Temizlenebilmesi; Yiyecekler, dişler arasındaki boşluklara ve çapraşık dişler arasında kolayca sıkışıp kalabilmektedir. Düzgün sıralanmış dişlere sahip bireylerde ise daha az yemek artıkları birikimi olmakta ve diş bakımı daha kolaylaşmaktadır.

· Daha Konforlu Çiğneme; Bazı durumlarda çapraşık dişler uygun şekilde çiğneme kabiliyetini etkileyebilmektedir. Zaman içerisinde bu çiğneme problemleri çene eklem ağrılarına ve baş ağrılarına neden olabilmektedir.

· Daha Az Yaralanma; Dışarı doğru uzamış dişlere sahip bireylerde darbeyle karşılaşarak yaralanma riski artmaktadır.

· Genel Sağlık Yararları; İltihaplı dişetleri, diyabet ve kalp hastalığına yakalanma riskiyle ileri düzeyde ilişkilendirildiğinden, ağız sağlığınızı sağlıklı tutmanız şiddetle tavsiye edilmektedir. Düzgün dişler bunu başarmada size yardımcı olacaktır.

Ortodontik tedavi uygulanan genel problemler;

· Çapraşık dişlere sahip olma

· Aralıklı dişlere sahip olma

· Dişlerde pozisyon değişiklikleri

· Kayıp veya ekstra diş varlığı

· Gömülü diş varlığı

· Derin kapanış

· Çapraz kapanış

· Kötü kapanışla ve eklem rahatsızlığıyla sonuçlanan çene pozisyon bozuklukları

· Openbite; açık kapanış olarak adlandırılan bu problem, ön bölgede dişlerin birbirini örtmemesidir









Nuray A.

Çözüm odaklı, kaliteli, hijyenik bir ortam. İmplant ve Ortodonti tedavisi yaptırdım ve memnun kaldım. Düşünmeden gidebileceğiniz bir muayenehane. Tüm çalışanları ile birlikte güleryüzlü, hasta memnuniyeti için uğraşan bir ekip. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Fulya Ç.

Hakan bey ile 10 aylık bir tedavi sürecimiz oldu. güleryüzlülüğü ve hasta yaklaşımı çok iyiydi çok memnun kaldım.. güvenerek dişlerinizi teslim edebilirsiniz :)

Tuğba E.

Daha önce başka bir yerde başarısız bir ortodontik tedavi gördüğüm için endişelerim vardı fakat hem bilgisi hem becerisiyle Hakan Bey harika bir hekim, çok memnun kaldım.

Hatice A.

Tedavim boyunca çalışanların hepsi güler yüzlü ve çok ilgili davrandılar.
Bütün çalışanlara ilgi,alakalarından dolayı çok teşekkür ederim
Herkese tavsiye ederim

Merve Y.

Hakan Bey tedavi süresince güler yüzü ve mesleki becerisi ile iyi ki tercih etmişim dediğim bir hekim. Her ay adım adım tedavideki gelişimi ve bir sonraki adımda neler yapacağımızı konustuk. Sıfır sorun ile tedavimi tamamladık ve her sorana kendisini tereddütsüz tavsiye ediyorum.

Osman P.

Hakan Hoca ve çalışma arkadaşlarının pozitif ve enerjik iletişimi sayesinde diş teli tedavi sürecim oldukça güzel geçti. Hem tedavi süreci hem de sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Memnuniyet odaklı çalışma sistemleri için tüm ekibe teşekkür ederim.

Bilgilendirme Platformu

Dişlerinizin Nasıl Görüneceğini Görmek İster Misiniz?

Her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da teknolojik gelişmeler her gün devam etmektedir. Bu durum hekim olarak bizlerin muayenehane akışını kolaylaştırmaktadır.

Devamını Oku
Ortodontik Problemlerin Oluşma Sebepleri

çocukluk çağında uzun süre kullanılan biberon, emzik ve parmak emme gibi alışkanlıklar, genetik faktörler ve kulak-burun- boğaz sorunları ortodontik problemlere yol açan sebepler arasındadır.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviden Sonrası

Retainerlar, ortodontik tedavi sonrasında dişlerinizin yeni pozisyonlarını koruma amacıyla kullanılmaktadır. Retainer uygulaması temel olarak iki çeşittir; sabit ve hareketli.

Devamını Oku
Ortodontik Tedavide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bizi tercih ederek başladığınız ve gülüşünüzü değiştirerek hayatınıza büyük değer katacağınız bu yolda tedavi sürecini sağlıklı şekilde sürdürebilmek adına size rehberlik edecek bu yazıyı kaleme aldım.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviye Ne Zaman Başlamalı?

Geleneksel olarak, ortodontik tedavi sıklıkla erken gençlik yılları olan 11-14 yaş civarında başlanmakta olsa da ortodontik tedavi her yaşta bireylere güzel bir gülüş verebilmek için uygulanabilmektedir.

Devamını Oku
Sıkça Sorulan Sorular

S.S.S

Devamını Oku

İletişim

Soru, görüş ve öneri istekleriniz için aşağıdaki iletişim kanallarımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Adres

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Nilüfer sokak, A5/A blok Daire:4 34158 Bakırköy/İstanbul

İletişim formu