Çene Ortopedisi

Çene Ortopedisi

Çene Ortopedisi

Çene ortopedisi, çene yapısında görülen pozisyon problemlerine erken dönemde müdahale ederek, ileri yaşlarda daha komplike tedavi yöntemlerine gerek kalmadan çene bozukluklarını tedavi etme yöntemidir.

Çocukluk çağında var olan ortodontik problemlerin erken tedavisi daha kolaydır ve tedavinin başarı oranı da bir o kadar yüksektir. Bu nedenle, ebeveynlerin yedi yaşını geçmiş olan çocuklarını, gözle görülür bir sorun olmasa bile kontrol amacıyla bir ortodonti uzmanına muayene ettirmesi gerekmektedir.

Çene Yapısından Kaynaklı Ortodontik Bozukluklar

Çene ortopedisi, alt ya da üst çene yapısının bozuk olduğu bireylerin tedavisini hedeflemektedir. Buna göre çene ortopedisinin tedavi alanında;

· Alt / üst çenenin geride konumlanması

· Alt / üst çenenin ileride konumlanması

· Alt çene asimetrisi

· Ön bölgede açıklık bulunması

Yukarıda belirttiğimiz çene yapısından kaynaklı ortodontik bozuklukların tedavisinde çene ilişkilerini düzeltmek ilk tedavi hedefi olmaktadır. Bu amaçla en sık uyguladığımız tedavi aygıtları;

· Yüz maskesi

· Hareketli fonksiyonel tedavi apareyleri

· Ağız dışı Headgear uygulamaları

FONKSİYONEL ÇENE ORTOPEDİSİ

Fonksiyonel çene ortopedisi, büyüme ve gelişim döneminin belli bir evresinde, bozukluğun sebebine göre birbirinden farklı aygıt ve tedavi yöntemleriyle çenelerinin büyüme ve gelişimini yönlendirme ve aktive etme amacıyla yapılan tedavilerdir. Bu amaç ile kullanılmakta olan aygıtlara fonksiyonel apareyler adı verilmektedir.

Fonksiyonel çene ortopedisinde tedavi planlaması her hastaya özel olarak yapılmaktadır. Çünkü her bir hastanın özel durumu, yaşı, sahip olduğu hastalıklar, yaşadığı sorunlar farklılıklar göstermektedir. Bu sebeple, fonksiyonel çene ortopedisi tamamı ile kişiye özel bir çalışma gerektirmektedir.

Çene ortopedisinde, herhangi bir soruna yönelik tedavi planlaması yapılırken, hastanın sahip olduğu problemler belirlenir. Daha sonra tedavinin planlamasına göre hangi apareyin kullanılacağı konusunda ve bu apareylerden nasıl faydalanılacağı konusunda tespitler yapılır. Tüm bu işlemlerin sonrasında, yapılması gerekenler, uygulanacak işlemler hastanın kendisine açıklanır. Hekim ve hasta (ebeveyn) arasında yapılan görüşme sonucunda, kullanılacak olan apareylerin kararı alınır ve tedavi sürecine başlanır.









Nuray A.

Çözüm odaklı, kaliteli, hijyenik bir ortam. İmplant ve Ortodonti tedavisi yaptırdım ve memnun kaldım. Düşünmeden gidebileceğiniz bir muayenehane. Tüm çalışanları ile birlikte güleryüzlü, hasta memnuniyeti için uğraşan bir ekip. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Fulya Ç.

Hakan bey ile 10 aylık bir tedavi sürecimiz oldu. güleryüzlülüğü ve hasta yaklaşımı çok iyiydi çok memnun kaldım.. güvenerek dişlerinizi teslim edebilirsiniz :)

Tuğba E.

Daha önce başka bir yerde başarısız bir ortodontik tedavi gördüğüm için endişelerim vardı fakat hem bilgisi hem becerisiyle Hakan Bey harika bir hekim, çok memnun kaldım.

Hatice A.

Tedavim boyunca çalışanların hepsi güler yüzlü ve çok ilgili davrandılar.
Bütün çalışanlara ilgi,alakalarından dolayı çok teşekkür ederim
Herkese tavsiye ederim

Merve Y.

Hakan Bey tedavi süresince güler yüzü ve mesleki becerisi ile iyi ki tercih etmişim dediğim bir hekim. Her ay adım adım tedavideki gelişimi ve bir sonraki adımda neler yapacağımızı konustuk. Sıfır sorun ile tedavimi tamamladık ve her sorana kendisini tereddütsüz tavsiye ediyorum.

Osman P.

Hakan Hoca ve çalışma arkadaşlarının pozitif ve enerjik iletişimi sayesinde diş teli tedavi sürecim oldukça güzel geçti. Hem tedavi süreci hem de sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Memnuniyet odaklı çalışma sistemleri için tüm ekibe teşekkür ederim.

Bilgilendirme Platformu

Dişlerinizin Nasıl Görüneceğini Görmek İster Misiniz?

Her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da teknolojik gelişmeler her gün devam etmektedir. Bu durum hekim olarak bizlerin muayenehane akışını kolaylaştırmaktadır.

Devamını Oku
Ortodontik Problemlerin Oluşma Sebepleri

çocukluk çağında uzun süre kullanılan biberon, emzik ve parmak emme gibi alışkanlıklar, genetik faktörler ve kulak-burun- boğaz sorunları ortodontik problemlere yol açan sebepler arasındadır.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviden Sonrası

Retainerlar, ortodontik tedavi sonrasında dişlerinizin yeni pozisyonlarını koruma amacıyla kullanılmaktadır. Retainer uygulaması temel olarak iki çeşittir; sabit ve hareketli.

Devamını Oku
Ortodontik Tedavide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bizi tercih ederek başladığınız ve gülüşünüzü değiştirerek hayatınıza büyük değer katacağınız bu yolda tedavi sürecini sağlıklı şekilde sürdürebilmek adına size rehberlik edecek bu yazıyı kaleme aldım.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviye Ne Zaman Başlamalı?

Geleneksel olarak, ortodontik tedavi sıklıkla erken gençlik yılları olan 11-14 yaş civarında başlanmakta olsa da ortodontik tedavi her yaşta bireylere güzel bir gülüş verebilmek için uygulanabilmektedir.

Devamını Oku
Sıkça Sorulan Sorular

S.S.S

Devamını Oku

İletişim

Soru, görüş ve öneri istekleriniz için aşağıdaki iletişim kanallarımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Adres

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Nilüfer sokak, A5/A blok Daire:4 34158 Bakırköy/İstanbul

İletişim formu