Estetik Diş Tedavileri

Estetik Diş Tedavileri

Estetik Diş Tedavileri

 

Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları Nelerdir?

Uygulanan yöntemler, farklı aşamalardan oluşmaktadır. En olumlu sonucun alınabilmesi için, aşağıda yer vereceğimiz uygulamaların doğru bir şekilde yapılması gerekir. Bunun için her şeyden önce, iyi bir ön çalışma ile birlikte tasarımsal çalışmalara da önem verilmesi gerekir.

Estetik Diş Hekimliği Uygulamalarımız

  • Diş Beyazlatma (Bleaching)
  • Lamine Diş (Laminate Veneer) (kompozit veya porselen ile uygulanabilir)
  • Diş Eti Şekillendirme, Diş Eti Rengi Açma
  • Ortodonti
  • Estetik Kaplama veya Köprüler

Gülüş Tasarımı Hollywood Gülüşü

Uygulamanın aşamalarından biri olan Hollywood Gülüşü aşamasında, her şeyden önce hastanın beklentileri dikkate alınarak uzman tavsiyesi ile iyi bir gülüş tasarımının yapılması gerekmektedir. Buna göre estetik bir görüntünün elde etmesi sağlanırken, doğallıkta geri plana atılmamalıdır. Gülüş tasarımının en temel amacı, en iyi gülüşü planlamak olmalıdır. Bu tasarıma dahil olan çalışmalarda sadece dişler üzerinde estetik müdahaleler değil, aynı zamanda diş etlerinin genel durumu da dikkate alınarak yapılacak uygulamalara dahil edilmesi sağlanmalıdır.

Hollywood Gülüşü tasarımında diş etlerinin seviyesi çalışmaları, implant teknikleri, porselen laminate veneer ve beyazlatma teknikleri yapılacak uygulamaya göre ayrı ayrı ya da bir arada kullanılabilecek tekniklerdir. Kişinin yaşına, dudak şekline, cinsiyetine, yüz şekli ve diş dizilimine bağlı kalınarak, en iyi gülüşün elde edilmesi gülüş tasarımı için önemli unsurlar arasında yer almaktadır.

Diş Eti Şekillendirme

Estetik diş hekimliği uygulamaları arasında en verimli sonucun alınabilmesi için gerekli olan bir diğer uygulama, diş eti şekillendirme uygulamasıdır. Birçok insanın gülerken diş etinin görünmesi, bu uygulamanın estetik anlamda gereklilikleri arasındayken, diş sağlığı açısından da önem arz eden uygulamalar arasında yer almaktadır.

Diş Beyazlatma İşlemi

Yapısal ve çevresel etmenlerle renklenmiş dişlerin, çeşitli materyallerle beyazlatma işlemi uygulanabilmektedir. Beyazlatılan dişler ile daha sağlıklı gülüşler elde edilebilir. Bu tedavi seçeneği genellikle diş gelişimini tamamlamış genç ve erişkin hastaların tümüne uygulanabilmektedir. Ancak diş hassasiyeti gibi sorunların yaşanmaması için
sağlıklı ağızlarda uygulamak oldukça iyi olacaktır. Bu yüzden beyazlatma işlemi öncesi hastanın diğer diş tedavileri tamamlanmalıdır. Beyazlığını yitirmiş veya yitirmeye devam eden dişlerde renk açma başarısı oldukça iyidir.

Dişlerimi Beyazlattıktan Sonra Tekrar Eski Haline Döner Mi?

Uygulama yapılan dişler elbette eski halinden daha iyi ve daha beyaz olacaktır. Tedavinin ömrü oldukça etkilidir. Fakat tedavinin ömrü hastaların elindedir. Çünkü yedikleri ve içtikleri gıdalar beyazlatılan dişlerin ömrünü etkileyecektir. Bu içeceklere çay ve kahve ile örnek verebiliriz. Bu gıdaları minimum düzeyde kullanmaya özen gösterilmelidir. Bunun ardından ağız bakımınızı dikkatlice aksatmadan yapılmalıdır. Renklenmelere göre yılda bir kez olacak şekilde ekstra bir tedavi gerekebilir.

Laminate Veneer (Yaprak Porselen)

Yaprak porselen olarak da bilinen Laminate Veneer, dişlerde herhangi bir aşındırma yapmadan diş yüzeyine uygulanan 0.1 – 0.2 mm kalınlığındaki kaplama türüdür. Diğer kaplama türlerine göre en önemli özelliği daha az aşındırma ile doğal diş kaybının en aza indirilmesidir. Laminate Veneer tedavisinde tedaviye başlamadan önce, uygulama sonrasında dişlerin nasıl görüneceğini gösteren bir MockUp çıkartılır. Hastanın daha rahat karar vermesini sağlayan MockUp aynı zamanda tedavi için bir yol gösterici görevi de görür.

Laminate Veneer uygulamaları iyi bir bakım ve düzenli kontrollerle uzun yıllar güvenle kullanılabilen bir tedavidir. Dişlerdeki renk ve yapısal bozuklukların giderilmesi aşamasında tercih edilen bu tedavi ile hastalar daha sağlıklı ve estetik dişlere sahip olmaktadır.

Kron (Kaplama)

Kron kaplama da Laminate Veneer gibi estetik diş hekimliği uygulamalarından biridir. Fakat kron kaplama genellikle dişte madde kaybı yüksek durumlarda tercih edilir. Uygulama yapılacak dişin etrafını çepeçevre saran kron kaplamada en çok Tam seramik (Emax, Empress) veya zirkonyum materyalleri tercih edilmektedir. Kron kaplamanın en sık uygulandığı durumlar şunlardır;

  • Yeterince desteği kalmamış dişlerde
  • Büyük çaplı dolgu restorasyonlarında
  • Zayıflamış dişlerin desteklenmesi durumunda
  • Renk kaybı yaşamış dişlerde

Zirkonyum Kaplamalar

Zirkonyum, diş estetiği tedavilerinde sıklıkla tercih ettiğimiz tedavilerdendir. Zirkonyum uzun ömürlü, doğal görünüme sahip ve kolay kolay zarar görmeyen zirkonyum bir elementtir ve zirkonyum kaplamalar bu elementten elde edilir. Zirkonyum kaplama diş tedavisine, dişin belli bir seviyeye kadar küçültülmesi ile başlıyoruz. Bu aşamaya “prepasayon” adı verilir. Ardından küçültülen diş, hem doğal diş yapısına benzeyen estetik, hem de dayanıklı bir materyal olan zirkonyum kaplama ile sarılır.

Estetik Kompozit ve Seramik Dolgular (İnley-Onley Uygulamaları)

Dolgu materyali olarak metal dolgular (amalgam) yerine kompozit rezin adı verilen estetik beyaz dolguların veya porselen materyalinden hazırlanan seramik dolguların kullanımı ile estetik bir görünüm sağlanabilmektedir. Çürüğün küçük olduğu durumlarda kompozit dolgularla restorasyon yapılırken, dişteki madde kaybının fazla olduğu, büyük çürüklü dişlerde inley ve onley adı verilen seramik dolgularla hem dayanıklı hem de estetik sonuçlar alınabilmektedir.

Estetik Diş Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Estetik diş uygulamaları için öncelik bireylerde akla gelen Hollywood gülüşünü yakalamaktır. Elbette olabilir, bembeyaz dişler,sıralı,şeffaf dokunuşlar her bireyin hakkıdır. Diş beyazlatma 45 dakikada 3 tona dişlerinizi beyazlatırken eğer dişleriniz çarpıksa bir sonraki seansta bu görüntüyü değiştirmek isteyeceksiniz. Sağlıksız diş etlerinin rengi koyu iken sağlıklı diş etleri pembedir ve fırçalandığında kanama yapmaz. Uzun süre diş taşlarının temizlenmemesi bir sürü tedavi gerektiren işlemler ile karşımıza çıkabilir.

 









Nuray A.

Çözüm odaklı, kaliteli, hijyenik bir ortam. İmplant ve Ortodonti tedavisi yaptırdım ve memnun kaldım. Düşünmeden gidebileceğiniz bir muayenehane. Tüm çalışanları ile birlikte güleryüzlü, hasta memnuniyeti için uğraşan bir ekip. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Fulya Ç.

Hakan bey ile 10 aylık bir tedavi sürecimiz oldu. güleryüzlülüğü ve hasta yaklaşımı çok iyiydi çok memnun kaldım.. güvenerek dişlerinizi teslim edebilirsiniz :)

Tuğba E.

Daha önce başka bir yerde başarısız bir ortodontik tedavi gördüğüm için endişelerim vardı fakat hem bilgisi hem becerisiyle Hakan Bey harika bir hekim, çok memnun kaldım.

Hatice A.

Tedavim boyunca çalışanların hepsi güler yüzlü ve çok ilgili davrandılar.
Bütün çalışanlara ilgi,alakalarından dolayı çok teşekkür ederim
Herkese tavsiye ederim

Merve Y.

Hakan Bey tedavi süresince güler yüzü ve mesleki becerisi ile iyi ki tercih etmişim dediğim bir hekim. Her ay adım adım tedavideki gelişimi ve bir sonraki adımda neler yapacağımızı konustuk. Sıfır sorun ile tedavimi tamamladık ve her sorana kendisini tereddütsüz tavsiye ediyorum.

Osman P.

Hakan Hoca ve çalışma arkadaşlarının pozitif ve enerjik iletişimi sayesinde diş teli tedavi sürecim oldukça güzel geçti. Hem tedavi süreci hem de sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Memnuniyet odaklı çalışma sistemleri için tüm ekibe teşekkür ederim.

Bilgilendirme Platformu

Dişlerinizin Nasıl Görüneceğini Görmek İster Misiniz?

Her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da teknolojik gelişmeler her gün devam etmektedir. Bu durum hekim olarak bizlerin muayenehane akışını kolaylaştırmaktadır.

Devamını Oku
Ortodontik Problemlerin Oluşma Sebepleri

çocukluk çağında uzun süre kullanılan biberon, emzik ve parmak emme gibi alışkanlıklar, genetik faktörler ve kulak-burun- boğaz sorunları ortodontik problemlere yol açan sebepler arasındadır.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviden Sonrası

Retainerlar, ortodontik tedavi sonrasında dişlerinizin yeni pozisyonlarını koruma amacıyla kullanılmaktadır. Retainer uygulaması temel olarak iki çeşittir; sabit ve hareketli.

Devamını Oku
Ortodontik Tedavide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bizi tercih ederek başladığınız ve gülüşünüzü değiştirerek hayatınıza büyük değer katacağınız bu yolda tedavi sürecini sağlıklı şekilde sürdürebilmek adına size rehberlik edecek bu yazıyı kaleme aldım.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviye Ne Zaman Başlamalı?

Geleneksel olarak, ortodontik tedavi sıklıkla erken gençlik yılları olan 11-14 yaş civarında başlanmakta olsa da ortodontik tedavi her yaşta bireylere güzel bir gülüş verebilmek için uygulanabilmektedir.

Devamını Oku
Sıkça Sorulan Sorular

S.S.S

Devamını Oku

İletişim

Soru, görüş ve öneri istekleriniz için aşağıdaki iletişim kanallarımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Adres

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Nilüfer sokak, A5/A blok Daire:4 34158 Bakırköy/İstanbul

İletişim formu
WhatsApp
Hemen Ara