Dişeti Şekillendirmesi - Gingivektomi

Dişeti Şekillendirmesi - Gingivektomi

Dişeti Şekillendirmesi - Gingivektomi

 

Diş Eti Şekillendirme Estetiği

Diş eti şekillendirmeleri uzman bir periodontolog tarafından yapılmaktadır. İşlemden önce periodontolog hekim tanı teşhis yapar. Daha sonra tedavi planlaması yapılır. Tedaviye geçilmeden önce diş temizleme işlemleri yapılır. Diş etlerinde sızı hissedilmemesi için önlem olarak lokal anestezi yapılabilir. Diş etleri üzerine diş eti kılıfları yerleştirilebilir. Bu kılıflar 10 gün süre ile kalabilir. Kılıflar hastaya rahat ettirmek ve dokuları korumak için önemli rol oynarlar.  Tedavi sonrası ağrılar oluştuysa ağrıyı dindirmek ve önlemek için gargara kullanılabilir.

Diş Eti Cerrahisi Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz?

Diş eti cerrahileri diş etini, dişi veya diş etine yakın yumuşak dokularının tedavilerini kapsayan bir bölümdür. Bu işlemler diş hekimi tarafından uygun görüldüğü takdirde yapılmaktadır. İşlemleri genellikle uzman bir periodontoloji hekimi yapar. Tedavi seçeneklerinde birçok yöntem vardır.

Gummy Smile Nedir?

Gummy Smile diş etlerini ilgilendiren bir husustur. Gülümsediğinizde diş etleriniz olduğundan daha fazla mı görünüyor? Cevabınız evet ise o halde Gummy Smile’a sahipsiniz demektir. Bunun sebepleri arasında tansiyon, böbrek rahatsızlıkları veya uzun süre ilaç kullanımı gösterilebilir. Estetik açıdan görünüm bozukluğu genellikle ön dişlerde görünür. Bu sorunların ön tarafta olması kişide güven duygusunun eksilmesine yol açabilir.

Gingivektomi veya Gingivoplasti Nedir?

Gingivektomi diş etlerinde kesilme anlamına gelir. Diş etlerinde fazlalık gelen yerlerin kesilmesi ile uygulama yapılır. Tedavi seçenekleri olarak lazer uygulamaları yapılabilir. Yapılan işlemlerin ardından iyileşme süresi minimum düzeyde gerçekleşir. Bu uygulama da dişlerin boylarının uzatılması, dişlerde düzgün bir simetri sağlanması da yapılabilmektedir.

Diş Eti Estetiği Nasıl Yapılır?

Gingivektomi işlemi uygulanmadan önce dişler üzerinde bir temizleme işlemi yapılır. Temizleme işlemi yapıldıktan sonra dişlere lokal anestezi ile uyuşturulma işlemi yapılır. Dişler uyuştuktan sonra neşter veya lazer yöntemi ile diş etlerindeki fazlalıklar alınır. Diş eti şekillendirilmesi yapıldıktan sonra 5 günlük kalması gereken macun konulur.

Diş Eti Şekillendirilmesinin Olumlu veya Olumsuz Yönleri Var Mıdır?

Diş eti şekillendirmelerinin risk oranı oldukça azdır. Risk oranın olduğu durumlar ise fazla miktarda diş eti şekillendirilmesi yapıldığında iyileşme sürecinin uzaması olarak geri dönüşüm beklenilebilir.

Diş Eti Şekillendirilmelerinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

  1. İşlem sonrası kanama yaşanabilir.
  2. İşlemden sonra dişlerinizin hassasiyetini uyarabilecek sıcak ve soğuk yiyeceklerden kaçınmalısınız.
  3. Hekiminiz ilaç verdiyse mutlaka aksatmadan kullanmalısınız.
  4. Diş etlerinizin iyileşmesi 3 haftayı bulabilir.








Nuray A.

Çözüm odaklı, kaliteli, hijyenik bir ortam. İmplant ve Ortodonti tedavisi yaptırdım ve memnun kaldım. Düşünmeden gidebileceğiniz bir muayenehane. Tüm çalışanları ile birlikte güleryüzlü, hasta memnuniyeti için uğraşan bir ekip. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Fulya Ç.

Hakan bey ile 10 aylık bir tedavi sürecimiz oldu. güleryüzlülüğü ve hasta yaklaşımı çok iyiydi çok memnun kaldım.. güvenerek dişlerinizi teslim edebilirsiniz :)

Tuğba E.

Daha önce başka bir yerde başarısız bir ortodontik tedavi gördüğüm için endişelerim vardı fakat hem bilgisi hem becerisiyle Hakan Bey harika bir hekim, çok memnun kaldım.

Hatice A.

Tedavim boyunca çalışanların hepsi güler yüzlü ve çok ilgili davrandılar.
Bütün çalışanlara ilgi,alakalarından dolayı çok teşekkür ederim
Herkese tavsiye ederim

Merve Y.

Hakan Bey tedavi süresince güler yüzü ve mesleki becerisi ile iyi ki tercih etmişim dediğim bir hekim. Her ay adım adım tedavideki gelişimi ve bir sonraki adımda neler yapacağımızı konustuk. Sıfır sorun ile tedavimi tamamladık ve her sorana kendisini tereddütsüz tavsiye ediyorum.

Osman P.

Hakan Hoca ve çalışma arkadaşlarının pozitif ve enerjik iletişimi sayesinde diş teli tedavi sürecim oldukça güzel geçti. Hem tedavi süreci hem de sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Memnuniyet odaklı çalışma sistemleri için tüm ekibe teşekkür ederim.

Bilgilendirme Platformu

Dişlerinizin Nasıl Görüneceğini Görmek İster Misiniz?

Her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da teknolojik gelişmeler her gün devam etmektedir. Bu durum hekim olarak bizlerin muayenehane akışını kolaylaştırmaktadır.

Devamını Oku
Ortodontik Problemlerin Oluşma Sebepleri

çocukluk çağında uzun süre kullanılan biberon, emzik ve parmak emme gibi alışkanlıklar, genetik faktörler ve kulak-burun- boğaz sorunları ortodontik problemlere yol açan sebepler arasındadır.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviden Sonrası

Retainerlar, ortodontik tedavi sonrasında dişlerinizin yeni pozisyonlarını koruma amacıyla kullanılmaktadır. Retainer uygulaması temel olarak iki çeşittir; sabit ve hareketli.

Devamını Oku
Ortodontik Tedavide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bizi tercih ederek başladığınız ve gülüşünüzü değiştirerek hayatınıza büyük değer katacağınız bu yolda tedavi sürecini sağlıklı şekilde sürdürebilmek adına size rehberlik edecek bu yazıyı kaleme aldım.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviye Ne Zaman Başlamalı?

Geleneksel olarak, ortodontik tedavi sıklıkla erken gençlik yılları olan 11-14 yaş civarında başlanmakta olsa da ortodontik tedavi her yaşta bireylere güzel bir gülüş verebilmek için uygulanabilmektedir.

Devamını Oku
Sıkça Sorulan Sorular

S.S.S

Devamını Oku

İletişim

Soru, görüş ve öneri istekleriniz için aşağıdaki iletişim kanallarımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Adres

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Nilüfer sokak, A5/A blok Daire:4 34158 Bakırköy/İstanbul

İletişim formu
WhatsApp
Hemen Ara