Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma işlemleri (bleaching),dişlerin dış yüzeyindeki birikintilerden, diştaşından ve lekelenmelerden uzaklaştıran "diş taşı temizliği" sonrasında ortaya çıkan dişin kendi doğal renginin daha fazla açılmasını sağlayan ağartma işlemidir.
Ağız içerisinden alınan basit bir ölçü ile labaratuvar ortamında üretilen kişiye özel beyazlatma plakları içerisine belli miktarda (%10-%15lik karbamid peroksit) beyazlatma jeli koyularak uygulanır. Gün içinde en az 4 ile 6 saat kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün süren bir tedavidir. Genellikle akşam yatarken kullanılması tavsiye edilir.
Kanal tedavisi görmüş dişlerde zamanla diş kanalları içerisine koyulan dolum malzemesinden kaynaklanan renkleşmeler görülebilir. Bu dişler için yapılan diş beyazlatma yöntemidir.
Muayenehane ortamında hekim kontrolünde yapılan diş beyazlatma yöntemidir. Ev tipi beyazlatmaya kıyasla daha kısa sürede (30 dakika - 1 saat) uygulanan bir yöntemdir.Kısa sürede daha etkin beyazlatma sağlar. Beyazlatma jeli lazer yardımı ile halojen ya da led ışını ile aktif hale getirilerek %35’lik hidrojen peroksit ile yapılır.
Yapılan beyazlatma şekline göre bu süre değişir. Ev tipi beyazlatmada 10-15 gün süre alır. Ofis tipi beyazlatmada 30 dakika ile 1 saat içerisinde sonuç alınır. Devital diş beyazlatmasında ise dişin renklerine göre 2 ya da 3 seansta tedavi tamamlanır ve diş renginde açılma elde edilir.
Sert doku lazeri ile beyazlatmada jel dentine gelmediği ve minede mikro çatlaklar olmadığı sürece ağrı oluşmaz. Fakat işlem sırasında ve sonrasındaki birkaç gün geçici olacak hassasiyet duyulabilir. Ev tipi beyazlatma ve ofis tipi beyazlatmada 4 saat içinde hassasiyet azalır. Maksimum 2 gün sonra ağrı ve hassasiyet kalmaz.
Yaklaşık 2-3 yıl sürer. Beslenme alışkanlıklarına ve sigara kullanımına göre beyaz kalma süresi değişir. Beyazlatma sonrası 10 gün renkli yiyecek ve içecek kullanılmaması beyazlatmanın süresini uzatır. Ofis tipi beyazlatmanın hemen sonrasında ev tipi beyazlatma ile desteklenmesi hem etkinliği hemde etki süresini uzatacaktır.
Doğuştan sarı dişlere sahip bireylere,
Estetik diş tedavisi yapılırken restorasyonun renginin beyaz olması istendiği zaman alt yapı olarak kullanılacak dişin renginin açılması için,
Uygulanan kanal tedavisi veya travma neticesinde zara görüp renk değiştiren dişlerde rengi değiştirmek, açmak için uygulanır.
Florozisde dişin iç renkleşmesini açmak için,
Tetrasiklan antibiyotiğinin kullanımına bağlı diş renklenmelerinde rengi açmak için,
Yaşa bağlı dişlerin renginin açılması istendiğinde,
Beyazlatma Kimlere Yapılmaz
18 yaşından küçük olan bireylere,
Hamile bireylere,
Çay, kahve, sigara gibi çok renklendirici beslenme alışkanlığı olan bireylerde,
Beyazlatma için kullanılan malzemeye alerjisi olanlarda,
Dişlerin çatlak, kırık ve diş eti çekilmesi sonrasında kök yüzeylerinin açığa çıkması durumunda,
Dişinde porselen ya da kompozit restorasyonu olanlarda bleaching restorasyon rengini değiştirmez.
Genel ağız bakımına dikkat etmekle birlikte özellikle 1-2 hafta çok renklendirici besinlerle beslenmemek gerekir. Çay, kahve ve sigara kullanımı da beyazlatmanın süresini kısaltır.
Çözüm odaklı, kaliteli, hijyenik bir ortam. İmplant ve Ortodonti tedavisi yaptırdım ve memnun kaldım. Düşünmeden gidebileceğiniz bir muayenehane. Tüm çalışanları ile birlikte güleryüzlü, hasta memnuniyeti için uğraşan bir ekip. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.
Hakan bey ile 10 aylık bir tedavi sürecimiz oldu. güleryüzlülüğü ve hasta yaklaşımı çok iyiydi çok memnun kaldım.. güvenerek dişlerinizi teslim edebilirsiniz :)
Daha önce başka bir yerde başarısız bir ortodontik tedavi gördüğüm için endişelerim vardı fakat hem bilgisi hem becerisiyle Hakan Bey harika bir hekim, çok memnun kaldım.
Tedavim boyunca çalışanların hepsi güler yüzlü ve çok ilgili davrandılar.
Bütün çalışanlara ilgi,alakalarından dolayı çok teşekkür ederim
Herkese tavsiye ederim
Hakan Bey tedavi süresince güler yüzü ve mesleki becerisi ile iyi ki tercih etmişim dediğim bir hekim. Her ay adım adım tedavideki gelişimi ve bir sonraki adımda neler yapacağımızı konustuk. Sıfır sorun ile tedavimi tamamladık ve her sorana kendisini tereddütsüz tavsiye ediyorum.
Hakan Hoca ve çalışma arkadaşlarının pozitif ve enerjik iletişimi sayesinde diş teli tedavi sürecim oldukça güzel geçti. Hem tedavi süreci hem de sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Memnuniyet odaklı çalışma sistemleri için tüm ekibe teşekkür ederim.
Her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da teknolojik gelişmeler her gün devam etmektedir. Bu durum hekim olarak bizlerin muayenehane akışını kolaylaştırmaktadır.
Devamını Okuçocukluk çağında uzun süre kullanılan biberon, emzik ve parmak emme gibi alışkanlıklar, genetik faktörler ve kulak-burun- boğaz sorunları ortodontik problemlere yol açan sebepler arasındadır.
Devamını OkuRetainerlar, ortodontik tedavi sonrasında dişlerinizin yeni pozisyonlarını koruma amacıyla kullanılmaktadır. Retainer uygulaması temel olarak iki çeşittir; sabit ve hareketli.
Devamını OkuBizi tercih ederek başladığınız ve gülüşünüzü değiştirerek hayatınıza büyük değer katacağınız bu yolda tedavi sürecini sağlıklı şekilde sürdürebilmek adına size rehberlik edecek bu yazıyı kaleme aldım.
Devamını OkuGeleneksel olarak, ortodontik tedavi sıklıkla erken gençlik yılları olan 11-14 yaş civarında başlanmakta olsa da ortodontik tedavi her yaşta bireylere güzel bir gülüş verebilmek için uygulanabilmektedir.
Devamını OkuSoru, görüş ve öneri istekleriniz için aşağıdaki iletişim kanallarımızdan iletişime geçebilirsiniz.
Ataköy 7-8-9-10. Kısım Nilüfer sokak, A5/A blok Daire:4 34158 Bakırköy/İstanbul