Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Ortodonti Nedir?

Ortodonti, çocukluk veya yetişkin dönemde görülen diş çapraşıklığı ve çene bozukluklarının teşhis edilmesi, önlenmesi ve düzeltilmesiyle ilgilenen diş hekimliğinde uzmanlık alanıdır. 

Ortodontik Tedavi Süresi Ne Kadardır?

Ortodontik tedavi süresi kullanılan materyale, diş-çene bozukluğunun şiddetine, hasta yaşına, belli ilaçların kullanımına, tedavi hedeflerine ve hasta uyumuna bağlı olarak 4 - 24 ay arasında değişiklik göstermektedir. . 

Ortodontik İlk Muayene Ne Zaman Olmalı?

6 yaş civarında sürmesi beklenen ilk daimi dişler birinci azı dişler ve daimi keser dişlerdir. Dişlerde sürme problemi veya çene konum problemi olup olmadığını teşhis ve tedavi edebilmek için ilk ortodonti muayenesinin 7 yaşında olması önerilmektedir.

Ortodontik Tedavi İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Ortodontik tedaviler çene veya diş problemine ve uygulanacak tedaviye göre ortalama 7 yaşından başlarken, diş ve dişi çevreleyen dokuların sağlıklı olması halinde yetişkin hastalarda her yaşta uygulanabilmektedir. Üst yaş sınırı bulunmamaktadır. 

Ortodontik Tedavi Ağrılı ve Acılı Bir Süreç mi?

Ortodontik diş hareketleri biyolojik bir olay sonucu gerçekleşmektedir. Özellikle kuvvet aktivasyonu sonrasındaki ilk 24-72 saatlik süreçte, verilen kuvvete bağlı olarak diş kökü çevresinden salınan biyolojik mediyatörler ağrı ve hassasiyete neden olabilmektedir. Bu ağrılar sıklıkla şiddetli olmayan hafif ağrılardır ve 5. günle beraber ortadan kalkmaktadır. 

Teller Ağız Sağlığını Olumsuz Etkiler mi?

Tedavi sırasında ağız hijyenine dikkat edilmemesi dişeti iltihabına ve diş çürüğüne karşı eğilimi arttırmaktadır. Hekiminizin önerdiği ağız bakım yöntem ve sıklığına uyduğunuz sürece dişeti iltihabı ve çürük oluşumuyla karşılaşmazsınız.

Tedavide Kontrol Sıklığı Nedir?

Ortodontik tedavilerde kontroller genellikle 4-6 hafta aralıklarla gerçekleştirilmektedir. Uygulanan tedaviye ve tedavi yöntemine bağlı olarak bu aralık hekim tarafından değiştirilebilmektedir.

Ortodontik Tedavide Konuşma Problemi Oluşur Mu?

Dişlerin dış yüzeylerine yapıştırılan metal veya porselen braketlerde konuşma bozukluğu gözlenmezken, dişlerin iç yüzeyine yapıştırılan lingual tedavilerde, aparey uygulamasında ve şeffaf plak tedavilerinde yaklaşık 3-5 günlük bir adaptasyon sürecinde bazı sesleri çıkarmak zorlaşabilir.

Tedavi Sonrasında Dişler Eski Haline Döner Mi?

Ortodontik tedavi sonrasında herhangi bir koruyucu önlem alınmadığı taktirde dişlerde pozisyon değişikliği görülebilmektedir. Bu tip problemlerle karşılaşmamak adına retainer (koruyucu tel) ve koruyucu plaklar ile tedavi sonrasında diş pozisyonları korunmaktadır. 

Diş Teli Fiyatı Ne Kadar?

Ortodontik tedavi fiyatları diş çapraşıklığının şiddetine, uygulanacak tedaviye, kullanılacak materyale ve ödeme planına göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden muayene olarak hem tedavi planlaması ve opsiyonları hem de fiyatlandırma hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ortodontik Tedavi Süresince Diğer Diş Tedavi İşlemleri Yapılabilir Mİ?

Ortodontik tedavi sırasında neredeyse diğer tüm diş tedavi işlemleri yapılabilmektedir.

Tel Tedavisi Hamilelik İçin Problem Oluşturur Mu?

Ortodontik tedavinin hamilelik üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Fakat tedavi sırasında uygulanabilecek olası ek uygulamalar (anestezi, röntgen kontrolü, cerrahi tedavi, ilaç kullanımı, vb) için hamilelik durumunuzu hekiminize bildirmeniz gerekmektedir.

Özel Sağlık Sigortası Ortodontiyi Kapsar Mı?

Ortodontik tedavi veya diğer diş tedavilerinizi sigortanızın kapsamına bağlı olarak ücretsiz veya fark ödeyerek yaptırabilirabilirsiniz. muayenehane sigorta firmanızla anlaşması olup olmadığını öğrenmek için bize veya sigorta şiketinize ulaşabilirsiniz.

 









Nuray A.

Çözüm odaklı, kaliteli, hijyenik bir ortam. İmplant ve Ortodonti tedavisi yaptırdım ve memnun kaldım. Düşünmeden gidebileceğiniz bir muayenehane. Tüm çalışanları ile birlikte güleryüzlü, hasta memnuniyeti için uğraşan bir ekip. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Fulya Ç.

Hakan bey ile 10 aylık bir tedavi sürecimiz oldu. güleryüzlülüğü ve hasta yaklaşımı çok iyiydi çok memnun kaldım.. güvenerek dişlerinizi teslim edebilirsiniz :)

Tuğba E.

Daha önce başka bir yerde başarısız bir ortodontik tedavi gördüğüm için endişelerim vardı fakat hem bilgisi hem becerisiyle Hakan Bey harika bir hekim, çok memnun kaldım.

Hatice A.

Tedavim boyunca çalışanların hepsi güler yüzlü ve çok ilgili davrandılar.
Bütün çalışanlara ilgi,alakalarından dolayı çok teşekkür ederim
Herkese tavsiye ederim

Merve Y.

Hakan Bey tedavi süresince güler yüzü ve mesleki becerisi ile iyi ki tercih etmişim dediğim bir hekim. Her ay adım adım tedavideki gelişimi ve bir sonraki adımda neler yapacağımızı konustuk. Sıfır sorun ile tedavimi tamamladık ve her sorana kendisini tereddütsüz tavsiye ediyorum.

Osman P.

Hakan Hoca ve çalışma arkadaşlarının pozitif ve enerjik iletişimi sayesinde diş teli tedavi sürecim oldukça güzel geçti. Hem tedavi süreci hem de sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Memnuniyet odaklı çalışma sistemleri için tüm ekibe teşekkür ederim.

Bilgilendirme Platformu

Dişlerinizin Nasıl Görüneceğini Görmek İster Misiniz?

Her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da teknolojik gelişmeler her gün devam etmektedir. Bu durum hekim olarak bizlerin muayenehane akışını kolaylaştırmaktadır.

Devamını Oku
Ortodontik Problemlerin Oluşma Sebepleri

çocukluk çağında uzun süre kullanılan biberon, emzik ve parmak emme gibi alışkanlıklar, genetik faktörler ve kulak-burun- boğaz sorunları ortodontik problemlere yol açan sebepler arasındadır.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviden Sonrası

Retainerlar, ortodontik tedavi sonrasında dişlerinizin yeni pozisyonlarını koruma amacıyla kullanılmaktadır. Retainer uygulaması temel olarak iki çeşittir; sabit ve hareketli.

Devamını Oku
Ortodontik Tedavide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bizi tercih ederek başladığınız ve gülüşünüzü değiştirerek hayatınıza büyük değer katacağınız bu yolda tedavi sürecini sağlıklı şekilde sürdürebilmek adına size rehberlik edecek bu yazıyı kaleme aldım.

Devamını Oku
Ortodontik Tedaviye Ne Zaman Başlamalı?

Geleneksel olarak, ortodontik tedavi sıklıkla erken gençlik yılları olan 11-14 yaş civarında başlanmakta olsa da ortodontik tedavi her yaşta bireylere güzel bir gülüş verebilmek için uygulanabilmektedir.

Devamını Oku
Sıkça Sorulan Sorular

S.S.S

Devamını Oku

İletişim

Soru, görüş ve öneri istekleriniz için aşağıdaki iletişim kanallarımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Adres

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Nilüfer sokak, A5/A blok Daire:4 34158 Bakırköy/İstanbul

İletişim formu